https://www.vgs-online.eu/projecten-en-opleiding/activiteiten

Activiteiten

VGS behartigt de belangen van de graveer- en signbranche in Nederland en België. Dat doet VGS door allerlei activiteiten:

Promotie

Promotie van de graveer- en signbranche en van uw bedrijf, is een van de belangrijkste punten van VGS. Met diverse communicatie-uitingen worden de opdrachtgevers goed geïnformeerd over de branche en de mogelijkheden van de aangesloten bedrijven.

Netwerken en themabijeenkomsten

Meerdere malen per jaar wordt door VGS bijeenkomsten georganiseerd. Doel hierbij is om trends en brancherelevante informatie onder uw aandacht te brengen en te bespreken. Aangesloten bedrijven komen bij elkaar, waardoor u kunt netwerken. Veelal ontstaat hierdoor meer onderlinge samenwerking tussen de graveer- en signbedrijven en de leveranciers. Ook de branchesite www.vgs-online.eu is een goed netwerkplatform. Zo zijn alle specialismen van elk aangesloten graveer- en signbedrijf terug te vinden op deze branchesite. Door deze informatie wordt er met grote regelmaat werk aan elkaar uitbesteed of gezamenlijk projecten opgepakt.

Opleiding

VGS is actief voor het promoten van de mbo-opleiding Signmaker. Binnen deze opleiding is graveren een integraal onderdeel. De signopleiding wordt door circa tien scholen in Nederland aangeboden. De brancheorganisatie ondersteunt de opleiding en biedt scholen de mogelijkheid tegen aantrekkelijke tarieven conventionele en lasergraveermachines aan te schaffen, om daarmee het graveren als techniek onder de aandacht van de scholieren te brengen.

De signopleiding omvat de volgende studierichtingen:

  • Medewerker sign (niveau 2)
  • Allround signmaker (niveau 3)
  • Vormgever sign (niveau 4)
  • Signspecialist (niveau 4)

Leveringsvoorwaarden

De algemene leverings- en betalingsvoorwaarden zijn niet meer uit het zakelijke verkeer weg te denken. VGS heeft speciaal voor de sector specifieke voorwaarden opgesteld. Ze zorgen ervoor dat bij elke overeenkomst veel standaard wordt geregeld zonder dat u het afzonderlijk moet afspreken. Uiteraard moet u de voorwaarden wel bij de overeenkomst van toepassing verklaren.