https://www.vgs-online.eu/nieuws/_389_n___NL

Beste VGS-leden,

Inmiddels is de bestemming voor de jaarlijkse Graveursdagen bekend. Wij gaan dit jaar naar Luik !
De voorbereidingen zijn in volle gang en onderstaand treffen jullie het programma voor deze twee dagen aan (de vermelde tijden zijn nog even onder voorbehoud).

Vrijdag 10 mei

Vanaf 15:00 uur: Inchecken in het Pentahotel Liège, Boulevard de la Sauveniere 100.
20:00 uur: Gezamenlijk diner in een restaurant in het centrum van Luik

Zaterdag 11 mei

08:30 uur: Ontbijt
09:30-11:30 uur: De gids haalt ons bij het hotel op voor een stadswandeling ‘Ontdek het historisch centrum van Luik’. Ontdekking van de wijken, de monumenten en musea van de stad, waaronder museum Grand Curtius, de Saint-Barthélemy kerk, Place du Marché, het paleis van de Prins-Bisschoppen en kathedraal Saint-Paul. De gids brengt ons na de rondleiding weer terug naar het hotel.

Daar hebben we een korte pauze, want om 11:45 uur staat de bus op ons te wachten om ons naar het plaatsje Eben-Emael te brengen, waar we eerst gaan lunchen in restaurant Moulin Loverix. Dan volgt aansluitend een rondleiding met een gids in het Fort Eben-Emael. Dit fort werd bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. Organisatie, innovatie en durf waren de sleutels voor het Duitse succes. Dit gigantische complex is weer tot leven gebracht. Je ontdekt er de keuken, de slaapzalen, de ziekenboeg, etc. zoals het oorspronkelijk was. Meer dan 75 mannequins en speciale geluidseffecten reconstrueren het dagelijks leven in deze verbluffende ‘stad’.

Na de rondleiding vertrekken we om ca. 15:15 uur per bus naar Riemst, waar wij het Wijnkasteel Genoels-Elderen bezoeken voor een rondleiding en wijnproeverij. Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt dit enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. Het wijnkasteel is met 22 hectare wijngaarden het grootste wijndomein in België en verwelkomt jaarlijks 15.000 bezoekers. Door een tweetal deskundige gidsen worden wij door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis de wijnkelders uit de 13e eeuw geleid.

Om 18:00 uur staat de bus ons op te wachten om ons terug te brengen naar ons hotel in Luik.
Vanaf 20:00 uur worden wij verwacht in een restaurant in het centrum van Luik voor een gezamenlijk diner.

Zondag 12 mei

Op zondagochtend, na het ontbijt, keren wij huiswaarts.

In januari/februari hebben wij een inventarisatie gedaan om te kijken wie aan deze editie wil deelnemen, waarop wij veel enthousiaste aanmeldingen hebben ontvangen. Toch willen wij jullie hiermee vriendelijk verzoeken om via dit aanmeldingsformulier de aanmelding officieel te maken.

Wij zien de aanmelding dan ook graag voor 10 april a.s. tegemoet om alle reserveringen bij de diverse locaties definitief te maken. De deelnemers ontvangen per post het programmaboekje met daarin alle informatie (o.a. adressen) over de locaties, etc.