https://www.vgs-online.eu/corona-virus-update/n133c0
Corona-virus: update
19 maart 2020
corona-virus-update

Beste VGS-leden,

In deze onzekere tijden, waarin we met z’n allen verdere verspreiding van het Corona-virus proberen tegen te gaan, wil VGS u met dit bericht een hart onder de riem steken. 

In dit bericht hebben we bewust links naar Nederlandse en Belgische (overheids)websites opgenomen, omdat de regelgeving soms per uur verandert. Zo is Nederlandse regeling werktijdverkorting vervangen door de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud.

Bij alles staat de gezondheid van de medemens voorop, zowel van de klant, als van de medewerker, als van de burger. Er wordt heel veel van u gevraagd om de voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het virus te nemen en tegelijkertijd het bedrijf draaiende te houden. Er zijn veel vragen en zaken te regelen. Gelukkig heeft het Nederlandse kabinet een duidelijk pakket van ondersteunende maatregelen genomen, waarbij ook voor het MKB passende maatregelen zijn opgenomen, waaronder de werktijdverkorting.

Zojuist is bekend geworden dat aflossingen op leningen een half jaar kunnen worden uitgesteld.

Via de Metaalunie en MKB-Nederland zullen wij er in de lobby alles aan doen om voor bedrijven in de branche op te komen.

Als u Metaalunie-lid bent kunt u een beroep doen op onze juridische ondersteuning, bereikbaar op het algemene nummer van Metaalunie - 030-605 3344,

Uiteraard hebben we ook informatie voor onze Belgische leden, met daarin specifieke steunmaatregelen. De website van SDWorx geeft een goed overzicht wat regelmatig wordt bijgewerkt.

Voor alle informatie over tijdelijke werkloosheid is een duidelijk stroomschema opgesteld.
Voor de laatste informatie of het toetsen van plannen kunt u rechtstreeks met de RVA contact opnemen op 02- 515 44 44.

Tot slot wensen wij u veel sterkte en wijsheid, maar vooral gezondheid toe de komende periode. Overeind blijven als mens en bedrijf is wat wij u van harte toewensen. Laten we deze onzekere tijd met onze nuchterheid, flexibiliteit en ondernemersdrang omkijkend naar elkaar doorstaan.